01 Nisan 2013

Ebay Kullanıcı Yorumu ve Alışveriş Rehberi





Elektronik, otomobil, moda, koleksiyon, kuponlar ve daha fazla online alışveriş olarak Türkçeye çevrilebilecek bir başlıkla sizi karşılayan site aklınıza gelebilecek hemen hemen her şeyi, hem de uygun fiyatlara almanızı sağlıyor. Ama alırken nelere dikkat etmeli ve nasıl alışveriş yapmalıyız.

Yazar Yorumu: Şimdi sizlere ebay üzerinden ürün satın alma, ödeme yapma ve kargolanması ile ilgili bir rehber sunuyorum.

Beğendiğiniz Ürünü Sipariş Etme:
Öncelikle uygun ürünü seçerek "Buy it now" butonuna tıklıyoruz. Bu arada satıcının olumlu yorum miktarına da bakmanızda fayda var, olumlu yorumları fazla olan satıcılardan alışveriş yapmak hiç olmazsa içinizi rahatlatacaktır. Fakat almayacağınız ürünlere tıklamamalısınız. Ürün sepetinize eklenecektir. Bu aşamada sürekli ödeme yapmanızı isteyen mesajlar gelebilir. Satıcıya mail atıp almak istemediğinizi belirtmediğiniz sürece de sepetinizde kalacaktır.İkinci aşamada siparişimizin küçük bir özetini görüyoruz ve "Commit to buy" butonuna tıklıyoruz.

Son olarak da yine aynı şekilde "Pay Now" butonuna tıklıyoruz.

Artık siparişiniz için adres ve kargo bilgilerinizi girebilirsiniz. "Continue" butonuna tıkladığınızda ödeme yapmak için Paypal hesabınızda oturum açma sayfasına yönlendirileceksiniz. Bunun için bir Paypal hesabı açmalısınız. Daha sonra Paypal hesabınıza kredi kartı veya bankamatik kartı eklemeniz gerekiyor. Burada isterseniz sanal kart ekleyerek daha güvenli alışveriş yapabilirsiniz. Eğer ekliyse ödeyeceğiniz tutarı görebilirsiniz. En son aşamada da Paypal sayfasında ödemenizi onaylıyorsunuz.

Artık siparişiniz oluşturuldu. Yapmanız gereken siparişinizin kargoya verilmesini beklemek.

Sayfanın üstündeki "My Ebay" sekmesinden siparişinizi takip edebilirsiniz. Ürünün kargoya verilip verilmediğini "Leave feedback" yazısının solundaki sembollerden takip edebilirsiniz. Ürün geldiği zaman sorun yoksa eğer satıcıya olumlu feedback bırakırsanız daha fazla kişinin kaliteli hizmet almasında katkınız olacaktır.

Ödeme:
Paypal ile ister kredi kartı ile ister banka kartı yardımıyla ödeme yapabilirsiniz. Yukarıda da söylediğim gibi kredi kartı eklerken sanal kart olarak ekleme yapmanızı tavsiye ederim. Paypal Ana Sayfasına Gitmek İçin Lütfen BURAYA Tıklayın

Kargo:
En çok merak edilen konu da kargo ücreti. Eğer ürünü aldığınız sırada kargo adı altında bir ücret ödemiyorsanız kargo ücreti yoktur. Paketiniz kapınıza PTT yoluyla geliyor. Teslim süresiortalama 30 gündür. Gümrük sınırı 75 Euro. Eğer bu sınırı geçerseniz paketiniz büyük ihtimalle gümrüğe takılacak ve %20 gümrük vergisi ödeyeceksiniz. Özel posta şirketi getiriyorsa bu bedel daha da artabilir. Bir de yasaklı ürünler var, örneğin cep telefonları için ek vergi veriliyor, vitamin takviyeleri, bazı kesici ve delici aletler ise yasak.

Son olarak "Top Rated" ve yüksek geri dönüş bırakılmış satıcıları tercih ederseniz sorun yaşama ihtimaliniz düşer. Bahsettiğim satıcıların isminin yanında bu logo bulunmaktadır.

Sipariş verirken özellikle ürünün Türkiye'ye gönderilip gönderilmediğine ve kargo ücretinin olup olmadığına dikkat etmelisiniz.


ARTILARI:
  • İstediğiniz hemen hemen her şeye ulaşabiliyorsunuz
  • Fiyatlar genel olarak uygun

EKSİLERİ:
  • Kargo süresi
  • Seyrek de olsa ürün teslimatında sıkıntı çıkabiliyor, Paypal'a teşekkürler.
  • Bütün yurt dışı alışveriş sitelerinde olduğu gibi gümrük ciddi sıkıntı

2 yorum:

Adsız dedi ki...

emeğe saygı ancak sadece kulaktan dolma ve genel bilgi var. Paylasılan bir kısım bilgi dogru değil. ebaye yabancı birinin bile faydalanacagı bir yazı olmamıs. Daha cok calısılması gerekiyor. kolay gelsin..

Unknown dedi ki...

Yorumunuz için teşekkür ederiz. İnceleme çalışması başlatılmıştır. Yayınımız kısa süre içerisinde incelenerek düzenleme yapılacaktır.