17 Mart 2013

SAMSUNG GALAXY S3



Telefon, akıllı bekleme, S Beam, direkt arama, akıllı uyarı vb. bir çok özelliğiyle S3 akıllı telefon ile bilgisayar arasında yer alıyor. 4.8'' Super Amoled ekran 16:9 oran ve 1280 X 720 (HD) çözünürlükle filmler, fotoğraflar ve internet sayfalarını mobil cihaz performansının üzerinde bir keyifle sunuyor. Ayrıca 1,4GHz dört çekirdekli işlemci ihtiyacınız olan bütün performansı sağlıyor.

Yazar Yorumu: Telefonu elime aldığımda beni ilk etkileyen büyük, kaliteli görüntü veren ve cok akıcı geçişleri olan Super Amoled ekranı oldu. Samsung, Android telefonlarda sıkıntı yaratan geçişlerin yeterince akıcı olmaması problemini aşmış. 

İlk şarjından sonra pil süresi sonuna kadar açık parlaklıkta, wifi, gps, 3g ve belli başlı vidget'lar açık halde bütün gün program vs. kurcalamama rağmen günü bitirdi ki bence saygı duyulası bir konu. Mesajdayken arama yapılabilmesi gerçekten kullanışlı üstelik sadece mesajda değil arama ekranında da çalışıyor bu sistem. Canlı duvar kağıtlarından birinde, çok güzel görsele sahip, kısa cümlelerle güncel haberler geçiyor. Görüntü gerçekten çok güzel ancak duvar kağıdının ayarlarında ülkeler kısmında Türkiye olmadığı için Türkçe haberleri alamıyoruz. Durum can sıkıcı ama Android uygulamalarından isteğinize uygun onlarca güncel haber programı bulabilirsiniz.

Blue-ray, mkv dosyaları hiç ama hiç kasmadan oynatıyor. Üstelik altyazı gömmenize gerek yok, seçtiğiniz altyazıyı yine hiç kasmadan oynatıyor. Filmi ileri-geri sararken de hiç takılmadan çok iyi çalışıyor. İleri-geri yaparken  i5 işlemcili laptopumda bile kasıyor, bu konuda hem Android'i hem de Samsung'u tebrik etmek gerekiyor. Ayrıca film seslerini stereo bluetooth üzerinden dinleyebiliyorum.

Android uygulama ve oyunları Play Store'dan indirebilir ve isteğinize göre kullanarak sıkılınca silebilirsiniz. Piyasada henüz bu telefonun kaldıramayacağı uygulama ve oyun yoktur. Dokunma hassasiyeti bakımından da tatmin garanti.

Bazı kötü yanlarından da bahsetmek gerekiyor. İlk olarak oldukça büyük ekran kimileri için iyi kimileri için de kötü bir yön olabilir. Daha ele avuca gelir bir telefon istiyorsanız S3 Mini alın derim. Diğer bir problem de piyasadaki "ithalatçı firma garantisi" altında bulunan telefonlar. Bunlar yetkili servislerden yararlanamıyor, arıza durumunda ithalatçı firmanın kendi teknik servislerine gidiyor. Yine yenilenmiş "refurbished" cihazlara da dikkat etmenizi tavsiye ederim. Bazen aynı sitede aynı cihaz iki farklı fiyattan satılabiliyor, DİKKAT.

Son bir uyarı; "Alo" demek için telefon alanlar ve bir hevesle kurcalayıp sonra yine "Alo" diyecekler lütfen bu tarz cihazlara para vermeyin. Ama gerçekten faydalanacaksanız kesinlikle tavsiye edilir. Bir de arkadaşlarınıza hava atmak için alacaksanız paranız çoksa alın :D 


ARTILARI:
  • Büyük, kaliteli, HD ekran
  • Diğerlerine göre tatminkar pil süresi
  • 4 çekirdekli 1,4 GHz işlemci ve 1GB Ram

EKSİLERİ:
  • Boyut nedeniyle taşıması ve koruması zor
  • Piyasada "yenilenmiş (refurbished)" çok fazla ürün var

Hiç yorum yok: