06 Mart 2013

Logitech G300 Gaming Mouse



Programlanabilir dokuz denetim tuşu ve kart üzerindeki üç profil ayarı sayesinde birçok şeyi, çok daha hızlı yapabilirsiniz. Her iki elle kullanıma uygun tasarlanmış şekli ve kolay bulunan denetimleriyle, uzun saatler boyu rahat bir şekilde oyun oynayabilir, hiç zorlanmadan manevralar yapabilirsiniz. Sağlam düğmeler, 2500 dpi optik sensör ve yüksek rapor hızı ile, oyunda kontrol her zaman sizdedir.

Yazar Yorumu: Fareyi ilk defa gördüğümde benim gibi simetri hastalığı olan birisi için tasarlandığını anladım. Bilgisayara taktığımda ise yanlarda beliren ve mod'a göre renk değiştiren ışıklar gerçekten şık göründü. Ama bir oyuncu faresini görüntüsü için almayız tabii ki. Bence en önemli özelliği yaptığınız mod ayarlarını hafızasında saklayarak taktığınız bütün bilgisayarlarda uğraşmadan kolayca kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Ergonomiden bahsetmek gerekirse, iki ana fare tuşu içeri doğru bombeli yapısı sayesinde oldukça rahat. Farenin iki yanında baş ve yüzük parmaklarının düzgünce oturabileceği oyuntular var, bunlar farkında olmadan elinizin kasılmasını engelliyor. Ayrıca kaplama malzemesi de kaliteli ve elinizin kaymasını engelliyor. Yine ergonomik yapı sayesinde farenin tepe noktası avuç içinde uygun bir yere oturuyor. Fonksiyon tuşlarının konumları güzel düşünülmüş fakat sağ ve solda bulunan ikinci sıra tuşlara ulaşmak biraz zor. Tuşlar daha küçük yapılarak geridekiler öne yaklaştırılabilirmiş.

Farenin yanında gelen yazılım oldukça kullanıcı dostu. Sade menülerde gezinti rahat. En güzel yanı işlem yapacağınız tuşu programda görsel olarak ayarlıyorsunuz. Yani G7 tuşu şu işi yapsın demek yerine farenin resmini ve tuşu size gösteriyor, işlemi buraya yazıyorsunuz. Her mod için bütün tuş ayarlarını aynı zamanda DPI değerlerini de değişik yapabilirsiniz. Bir modu oyun için, diğerini internet için, sonuncuyu da ofis programları için tanımlayıp tek tuş ile 3 farklı mod arasında geçiş yapabilirsiniz. Programdan bu modlar için 8 farklı renkten 3'ünü seçebilir ve fare üzerinde bunları görebilirsiniz. Bayanlar, isterseniz o gün giydiğiniz kıyafetle uyumlu yapabilirsiniz :D 

Altta bulunan kaydırıcı yüzeylerin geniş yapılması kirlilikten dolayı kullanımı zorlaştıran birikintileri diğerlerine göre daha başarılı uzaklaştırmış. Farklı renklerde yüzeylere tepkisi oldukça başarılı. Ben çizim programı ve internet için günde yaklaşık 7 saat aktif olarak 2 aydır kullanıyorum. Temas yerlerinde renk bozulmasına rastlamadım.


ARTILARI:
  • Mod hafızasının üzerinde olması
  • Ergonomik tasarım
  • Arayüzünün kullanıcı dostu olması
  • Renkli mod bildirimi

EKSİLERİ:
  • G4 ve G6 tuşlarının konumu
  • Kablolu olması

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yanında yazılım çıkmadı.. ya da kayıp mı ettim..

yazılımı nasıl edinirim..

linklermisisiz,
teşekkür ederim

Unknown dedi ki...

Merhaba,
Yazılım linki yorumun sonuna eklenmiştir.
Saygılarımızla.