04 Mart 2013

Donanımhaber ve Forum Donanımhaber



Sık sık güncellenen internet sitesi. 2013 Mart ayı itibariyle ayda 60 milyondan fazla sayfa görüntüleme ve 10 milyondan fazla tekil ziyaretçiye sahiptir ve toplamda 40.000’e yakın haber içermektedir.

Yazar Yorumu: Donanımhaber özellikle elektronik ekipman konusunda internet araması yapıldığında ilk sıralarda önümüze geliyor. Sitenin bir haber sitesi olmasının yanı sıra okuyucuların yorum ve bilgilerini paylaşabilecekleri bir forum bölümleri de bulunuyor. Belki de siteyi bu kadar tercih edilir yapan okuyucularının katılımını sağlamış olmasıdır. Hemen hemen her konuda forum araması yaptığınızda karşınıza çıkar ve çok büyük ihtimalle ihtiyacınız olan bilgiye ulaşırsınız. Bilgiye ulaşamasanız da konu başlığı açarak danışabilirsiniz.

İnternet ortamında ciddi anlamda fanatikleri vardır ve belli konulara odaklanan bu yazarlar çoğunlukla bir karşılık beklemeden bilgilerini paylaşırlar. Benim görüşüme göre bunlar günümüzde yardımlaşmanın en güzel örneklerindendir.

Forumlarda ikinci el satış, indirim kuponu paylaşımı ve özellikle değinmek istediğim sıcak fırsatlar gibi bölümler dikkat çekiyor. Sıcak fırsatlar bölümünde pek çok firmaya ait güncel kampanya ve fırsat paylaşılıyor. Forum yazarları farklı ortamlarda yakaladıkları fırsatları buradan paylaşarak mümkün olduğu kadar fazla kişinin yararlanmasında katkıda bulunuyor. Sizi uyarmam gerekir ki bağımlılık yapıyor. Şahsen ben günde 3-5 kere girip sıcak fırsat kovalıyorum.

Forumlarda zaman zaman konu ve yorum kirliliği yaşanabiliyor. Özellikle popüler konularda öz bilgiye ulaşmak oldukça zorlaşıyor. Bütün yorumları okumak ve gerçekten gerekli olanları süzmek çok zaman alabiliyor. Bu durumda sizlere tavsiyem sayfa içerisinde ctrl+f yöntemiyle anahtar kelime aramanız olacaktır. Ancak yazılar yayınlanmadan önce incelendiğinden sakıncalı içerik açısından içiniz rahat olabilir.

Site içerisinde arama yapmak açıkçası beni biraz sıkıntıya sokuyor ama google’da aradığınız konuyu ve yanına da forum yazarsanız çok büyük ihtimalle karşınıza donanımhaber çıkacaktır. Özellikle forum kısımlarının açılışında çıkan ve ekranı kaplayan reklamlar acelesi olan ve sadelikten hoşlanan benim gibi kullanıcıların canını sıkabilir. Ayrıca yine bazı fırsatçıların aslında sıcak olmayan fırsatları sıcakmış gibi sunması da konu kirliliğine yol açabiliyor ancak forumun sadık yazarları genelde kendilerine gereken cevabı veriyorlar.


ARTILARI:
  • Çok geniş kapsam
  • Forumların içeriği ve sürekli kontrol altında olması
  • Yardımlaşmaya istekli yazarları.

EKSİLERİ:
  • Popüler konularda bilgi bulmanın zorlaşması
  • Siteyi yavaşlatan reklamlar

Hiç yorum yok: