04 Mart 2013

Sahibinden.com



İnternet hayatına 2000 yılında 2700 ilanla başlayan Sahibinden.com 2013 yılında 200’den fazla çalışanı ve günde 50.000 yeni ilanıyla çalışmalarına devam ediyor.

Yazar Yorumu: Herhangi bir alım-satım işim olduğunda ilk tercihimdir. Bende olduğu kadar başkaları için de tercih ediliyor olmalıdır ki kategorisinde en bilinen ve kullanılan sitedir.

En güzel özellikleri üyeliğin ve ilan vermenin ücretsiz olması ve kolay ilan verilebilmesidir. Ancak ilanınızın diğer ilanların önüne geçmesini istiyorsanız belirli ücretler karşılığında farklı “doping”ler satın alabilirsiniz. Böylece ilanınızın yazısını kalınlaştırabilir, fotoğraflı görünüm sağlayabilir veya ilanınızı vitrine çıkarabilirsiniz. İlanlarınıza fotoğraf, video, konum vb. ekleyebilirsiniz. Yine alım yaparken de bunlardan faydalanarak ihtiyaçlarınıza ulaşabilirsiniz. Siteden alım-satım yaparken site içi mesajlaşma sistemiyle ücretsiz olarak ve kişisel bilgilerinizi vermeden de iletişim kurabilirsiniz.

Sitede sağda-solda gereksiz reklam olmaması ve yapısının yalınlığı sayesinde hem yorulmadan arama yapabilirsiniz hem de açılma hızı, takılma gibi sorunlarla en az seviyede karşılaşırsınız. Verilen ilanlar çok kısa sürede incelenerek görüntülenmeye açılır.

Pek çok otomobil ve emlak ticaretinde sitenin fiyat ortalamalarının rayiç bedel alındığını gördüm, bu da güvenilirlik açısından fikir verebilir.

Maalesef her yerde olduğu gibi burada da dolandırıcılar karşımıza çıkabiliyor. Kullanıcılara tavsiyem hiçbir zaman kaparo vb. isim altında önden para göndermeyin. İlan bilgilerini mutlaka doğrulatın. Şehir dışından bir araba almaya gidip beklediğinizi bulamama ihtimalini her zaman göz önünde bulundurun ve anlaşmalarınızı buna göre yapın.

Zaman zaman siteye erişimde çok uzun sürmeyen sıkıntılar yaşanabiliyor. Arama kriterleri günlük kullanım için yeterli görünüyor. Sitenin mobil sürümü olması güzel ancak normal sitenin kullanımına alışanlar için biraz zorlayıcı, zamanla geliştirileceğine inanıyorum.


ARTILARI:
  • Ücretsiz üyelik
  • Kolay arama ve ilan verme
  • Reklamsız sade yapı

EKSİLERİ:
  • Zaman zaman siteye erişim sıkıntısı
  • Sitenin dolandırıcılık için kullanılabilmesi
  • Mobil sürümdeki eksiklikler

Hiç yorum yok: