20 Nisan 2014

Citroen C4 1.6 e-HDI

Citroen C4 1.6 e-HDI

Citroen C4 kimine göre sınıfında alınabilecek en iyi modellerden, kimine göre de bakmaya değmez. Peki bu güvensizliğin nedeni nedir, Yeni C4 ülkemizdeki bu güvensizliği kırabilecek bir araç mı?

Yazar Yorumu: Geçen hafta Plus paketli Citroen C4 e-HDI Confort MCP aracımızı aldık. Şu anda toplam 400 km şehir içi kullanımda 4,7 litre yakıt harcadı. Soğuk hava için gayet iyi değerler, bir de ilk 3-5 bin km sonrasında daha da düşeceğini bekliyorum.

Otomatikleştirilmiş düz vites olması nedeniyle geçişler pek iyi değil. Özellikle ilk 3 viteste çok asıldığınızda vites geçişleri hissediliyor. Vitesten bahsetmişken F1 direksiyondan kumandalı vites (tiptronic) otomatik kullanıma göre daha konforlu ve eğlenceli. Vites nedeniyle sakin kullanımda sorun olmazken sıkıştırdığınızda tepkiler geç geliyor.

Citroen C4 donanım olarak sınıfındaki araçlara göre daha dolu. İç detaylar fonksiyonel ve akıllıca düşünülmüş. Ancak can sıkıcı durumlar da söz konusu. Mesela arka cam sileceği açıkken stop ettikten sonra arabayı tekrar çalıştırdığınızda silecek çalışmıyor. Sileceği çalıştırmak için hareket yapınca gereksiz cam suyu harcanıyor. Ön konsolda kilometre göstergesi üzerinde kılcal bir çizgi var. Kadranın camını yaparken kalıp izi kaldığını tahmin ediyorum. Ben bu yüzden aracı aldığımın ertesi günü geri götürdüm ve oradaki diğer araçlara baktık, hepsinde vardı.

Yorumun devamını okumak için lütfen tıklayın...
Bütün otomobil yorumlarımızı okumak için lütfen tıklayın...

Hiç yorum yok: