23 Nisan 2014

VW JETTA 1,6 TDI

VW JETTA 1,6 TDI

1,6 litre TDI 105 beygir motor ekonomi ve performansı bir arada sunuyor. DSG vites geçişlerini hiç hissettirmeden konforu katlıyor. Peki ama en baz modelinin başlangıç fiyatını ve içinde sun(a)madığı ! donanımı hesaba katmalı mıyız? Üç versiyonu olan aracın orta versiyonunda bile sunulmayan elektrikli katlanabilir yan aynalar, hız sabitleyici, klimatronik (tam otomatik) klima, karartılmış arka ve yan camlar... Bu fiyata diğer markaların sunduğu konfordan mahrum kalmak veya paraya kıyıp en üst versiyonu almak, işte mesele!

Yazar Yorumu: Yaklaşık bir yıldır kullandığımız beyaz 1,6 TDI Comfortline Jetta'mızın kullanımı çok rahat. Hareketlerimize oldukça hızlı tepkiler veriyor. Dizel olduğu için yüksek torku ile hiç bayıldığını görmedim. Açıkçası "Keşke önceden alsaydık" diyoruz. Araç şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadı ve çıkaracağa da benzemiyor.

Araç DSG şanzıman nedeniyle vites geçişlerini hissettirmiyor. Yüksek tork değerleri ve tiptronik olması spor kullanım avantajı sağlıyor. Ayrıca bu vites tipinin ekonomi konusunda da artıları olduğunu biliyorum. Ekonomi demişken şehirler arasında yakıt ekonomisi inanılmaz. Bu sınıf bir otomobilde bu kadar düşük yakıt tüketimi sağlanabilmesi çok güzel. En son Ankara-İzmir seyahatimizde ortalama 120 km hızla 3,8-4,2 litre civarında bir tüketim sağladı.

Yorumun devamını okumak için lütfen tıklayın...
Bütün otomobil yorumlarımızı okumak için lütfen tıklayın...

Hiç yorum yok: