20 Nisan 2013

Hangikredi.com


HANGİKREDİ.COM
Sitenin tanıtım yazısı; Hangi Kredi bankalar ve kredi kurumlarının tüm kredi ürünlerini araştırıp karşılaştırabileceğiniz ve anlaşmalı banka ve finans kurumlarına online başvuru yapabileceğiniz bir kredi portalıdır. Hangi Kredi, kredi verenler ile kredi kullanıcılarını buluşturan bağımsız ve tarafsız bir platformdur. Artık banka banka dolaşıp, banka ve finans kurumlarının kredi faiz oranlarını ve bu krediler hakkındaki gerekli koşulları öğrenmek için zaman ve para harcamanız gerekmiyor. Hangi Kredi krediler hakkında öğrenmek istediğiniz her şeyi ücretsiz olarak sunuyor.

Yazar Yorumu: Tanıtım yazısında söylenilenler gerçekten doğru. Ancak tüm kredi ürünlerini sözü biraz iddialı olmuş. Kimse bütün bankaların tüm kredi ürünlerini sunamaz maalesef. Ne kadar güncel olsa da onlarca banka sürekli yeni kampanyalar çıkarıyor ve eksiksiz takibi mümkün değil.

Siteyi kredi ihtiyacım hakkında araştırma yaparken tesadüfen keşfettim. Tercih etme sebebim de ara yüzünün sade ve ihtiyaca yönelik olmasıydı. Yani ne arıyorsanız size onu sağlıyor. Zaten bir sürü kirli bilgiyle boğuşurken ve kafanız allak bullak olmuşken gereksiz teferruatla uğraşmıyorsunuz. Yalnız bir konuya değinmek istiyorum, bazı bölümlere girişte aşağıdaki gibi bir ekran açılıyor. Bu ekranı altta işaretlediğim yere tıklayarak geçebilirsiniz, doldurmanıza gerek yok.

Yukarıda da bahsettiğim gibi sitenin bilgileri ne kadar güncel olursa olsun en güncel banka oranlarını veremez. Özellikle sizin kalkıp bankaya giderek alabileceğiniz oranlar bu tarz sitelerdekilerden daha da iyi olacaktır. Sitede hemen başvurabileceğiniz linkler var ancak bunları tavsiye etmem. Araştırmanızı yaparken mutlaka bankalara da giderek müşteri temsilcileriyle yüz yüze konuşun. Bu arada forumları takip ederek başkalarının aldığı güncel oranları da öğrenin ve bankalara gittiğinizde bunları silah olarak kullanın. Zaten haksız olarak elde ettikleri onlarca kalem gelirleri var, dosya masrafı, ekspertiz ücreti, ipotek fekki vb. ne koparsak kardır.

Sitenin bir başka güzelliği de kredi hesaplama araçları bölümünden aldığınız güncel oranları serbest olarak el ile girip ödeyeceğiniz taksitleri hesaplayabilirsiniz. Yine burada bulunan bütçe hesaplama kısmında basitçe aylık ödeme gücünüzü değerlendirebilirsiniz. Kredi hesaplama araçları bölümü için Lütfen BURAYA Tıklayınız

Üstteki ikonlardan kredi kartı karşılaştırma sitesi olan Hangisi.net'e veya mevduat faizi karşılaştırma sitesi olan Hangimevduat.com'a geçiş yapılabilir. Sitede bir de uzmana danışın diye bir bölüm var sanırım direk bilgi alabiliyorsunuz ama ben hiç denemedim.

Son olarak;
İnternette pek çok kredi araştırma sitesi olduğunu unutmadan hızlı ve sade araştırma yapmak için benim tercihim bu sitedir. Tabii ki ne kadar güncel olursa olsun yine en iyisi öncelikle burada belirtilen oranlardan bütçenizi belirlemek ve bankada yüz yüze görüşerek son kararı vermektir.


ARTILARI:
  • Sade ve hızlı sonuca ulaşmak
  • Anlaşılır açıklamalar
  • Kullanıcı dostu rahat kullanım

EKSİLERİ:
  • Bazı tıklamalarda açılan bilgilerinizi isteyen ekran
  • İddia edildiği gibi en güncel oranları verebilmeleri olanaksız, bankalardan güncel bilgileri isteyin.

Hiç yorum yok: