16 Nisan 2013

HTC Sensation XL Kullanıcı Yorumu



Tartışmasız güzel tasarımı, 4.7'' ekranı ve şu günlerde daha da alınabilir fiyatlara gerilemesiyle tercih edilmeye devam ediyor. Ancak malum diğer markalarla karşılaştırıldığında seçilmeli mi?

Yazar Yorumu: Yaklaşık bir haftadır HTC Sensation XL kullanıyorum. Bütün negatif yorumlara rağmen anladım ki herkes forumlarda cihazı kullanmadan yorumda bulunmuştu, ve ben de cihazı almaya karar verdim...

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, çift çekirdekli olmaması, ekranın XE den daha kötü, ppi değeri daha düşük olması vs. gibi yorumlar evet teoride doğru ancak pratikte kesinlikle yersiz yorumlar. (iPhone 4,iPad, HTC Desire S, HTC Sensation XE kullanmış biri olarak bunu söylemekteyim.)

Uzun zamandır, parasını hakkını verdiğini düşündüğüm tek cihaz. sebepleri ise; 
  • -Çok farklı bir tecrübe 4,7 inch ekran. tablet ile telefon arasında tam olarak bir bağ kurmuş model.
    -Cihaz gerçekten çok şık, belki de piyasadaki en iddialı akıllı telefon tasarımına sahip cihaz (iç mimar olarak aldığım eğitimde bu konudaki naçizane fikrime referans olacaktır) 
  • -Cihaz diğer HTC cihazlarının kendine has bazı tasarımsal kusurlardan uzak. Öncelikle dokunmatik ekran etrafındaki renkle, arka kapağın renginin farklı oluşu çok abes bir mevzu idi. Bu XL'de yok ve diğer modellerde bir şekilde ekran dokunduğunuz yüzeye göre derinde görünüyor. XL'de böyle bir his de yok.
    -XL sense 3.5 ile geldiğinden sanırım, XE Sensation modeline göre çok daha stabil çalışıyor. Çift çekirdekli olmaması kesinlikle yavaş olduğunu göstermez ki internette yapılan karşılaştırmalı testlerde de bırakın eksik yanını sınıfında tek rakibi Galaxy S2 denebilir.
    -Normalde ios kullanıcısı olarak, root işlemiyle şu an uğraşacak vaktim de olmadığından, market bana oldukça yeterli geldi. Desire S ve XE de ekranın büyük olması da her şeyi çok daha cazip kılıyor.
    -Madem iPhone girdi mevzuya şunu belirtmekte de fayda var. XL'i elimde gören bütün üst düzey telefonlara sahip kullanıcılar, satıp bundan mı alsam dediler. Çünkü şu bir gerçek, 1000 lira üstü rakamlar veriyorsanız bir cep telefonuna, sadece performans değil, masaya koyduğunuzda da biraz prestij beklersiniz. bu cihaz gerçekten herkesin elinde iPhone ve Galaxy dolandığı bugünlerde kesinlikle kendini gösteriyor. 
  • -Gelelim herkesin üstüne basa basa durduğu, teknik verilerde gerçekten, XE ile arasında ciddi fark olacağı hissi veren ekran kalitesine... Ben bu konudaki eksi yorumlar üzerine, HTC'den kesin Desire S ve Desire HD deki gibi bir fiyasko bekliyordum. Malum Desire HD gerçekten kötü bir ekran kalitesine sahipti. Ancak XL kesinlikle XE'den altta kalır değil ekran konusunda. XE'ye sahip bir arkadaşımla biz de inanamadık ancak bir şekilde HTC bu konuda çok güzel hilelere başvurmuş olacak ki göz kesinlikle algılayamıyor o teknik eksiklikleri...
    -Son olarak da taşınabilirlik; XE yada iPhone taşıyabilen herkes bu cihazı taşır arkadaşım :) cepte potluk yapmıyor. Aksine, geniş yüzey alanı basıncı azalttığından gayet rahat taşınabiliyor. Evet bildiğimiz cepte :)

Son söz: Demem o ki, HTC XL'e duyulan korku anlamsız bir korku. Çok şık bir cihaz performans olarak kesinlikle altta kalmıyor diğerlerinden, ki kalsa da, internet sayfasını bir saniye geç açsa da benim için problem değil. Çift çekirdek olmamasının da çok eksisi yok. Çift çekirdeklisini de kullandığım için rahatlıkla karşılaştırıyorum. Teknik verilerde çözünürlük yetersizliği; insan gözü algılamadıktan sonra önemli görmüyorum. Ancak eğitimli bir göz ayırabilir. Fotoğraf çekimi ve GPS konularında da oldukça iyi. Özellikle fotoğrafta XE gibi olur diye çok korkuyordum ancak değil. Ses kalitesine gelince Beats Audio demek yeterlidir sanırım.

ARTILARI:
  1. 4.7'' büyük ekran
  2. İnce ve zarif tasarım

EKSİLERİ:
  1. Tek çekirdek olması
  2. Ekranın rakip modellere göre daha zayıf olması

2 yorum:

alternatif tatil dedi ki...

thanks for sharing. this article is very useful and helpful

Unknown dedi ki...

Karşıya ses az gidiyor net gitmiyor