10 Nisan 2013

Volkswagen Golf 6 ve Golf 7 Karşılaştırması - Kullanıcı Yorumu

VW GOLF 6 - GOLF 7 KARŞILAŞTIRMASI

Karşımızda yeni Golf MK7 namı diğer Golf 7. Car of the Year "Yılın Otomobili" 2013. Şimdiye kadar gördüğümüz bütün testlerde sınıf belirleyicisi olan Golf bu ünvanını daha ne kadar koruyacak?

Yazar Yorumu: 3 senedir Golf 6 dizel kullanıyorum, 50.000 km'yi devirdik geçen gün. Öncelikli olarak aracın kasa değişimi çok başarılı bulanlardanım. Tanıtım fotoğraflarında pek çekici gelmedi bana, ama gerçekte görünce tüm fikrim değişti diyebilirim. Bu kısım kişiye özel tabi, önceki kasanın tasarımını daha başarılı bulabilirsin. Ama bence Golf 7 daha güzel Golf 6'dan. Golf 7'de Golf 4'ün bazı hatlarına rastlamak mümkün. Özellikle farların içine gelen krom çizgi farklı ve hoş bir hava katmış araca. Onun haricinde bixenon ve ''U LED farlar'' araca çok yakışmış.

En büyük değişiklik aracın iç dizaynında yapılmış. Benim bu sınıfta gördüğüm en kaliteli ve en oturaklı iç dizaynlardan birisi. Herkesin sevebileceği tarz bir iç dizayn olmuş. Piano black kaplamaların ilerde çok iz yapmasından başka bir sıkıntı yok. Malzeme kalitesinde Golf 6'ya göre belirgin bir artış yok, ama göze kesinlikle daha çok hitap ediyor diyebilirim. Arka kapının malzemesi biraz sertleştirilmiş, ama Jetta gibi değil kesinlikle, göze batmıyor. 

6 yorum:

Düşünsel Eskiz dedi ki...

Gerçekten bilgilendirici bir yazı olmuş. Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

GERÇEKTEN HATASIZ BİR TASARIM OLDUĞUNA İNANIYORUM GOLF UN TÜM SERİSİ ÇOK BAŞARILI...

Adsız dedi ki...

TASARIM IYI OLABILIR AMA IC MEKAN DANDIK. KENDIN KULLANIYORUM MAHKEMELİK OLMAYA AZ KALDI. EĞER ARACINIZI SOL ELİNİZLE KULLANIYORSANIZ VE SOL KOLUNUZU SOL KAPI TARAFINDA BULUNAN KOL DAYAMA YERINE KOYUYORSANIZ YANDINIZ.. ZİRA ORASI ÇÖKÜYOR VE GARANTİYE ALMIYORLAR ARACINIZI AYIPLI BİR SEKİLDE KULLANMAYA MECBUR EDILIYORSUNUZ..

Adsız dedi ki...

Yılda 30000 km. yapmıyorsan benzinli al mantığını 46 yaşındayım hala anlamadım. Kardeşim dizel araç kullanıp satmaya kalktığında benzinli fiyatınamı satıyorsun.Tabiiki hayır. O zaman istersen 3000 km yap ucuz yakıt tüketimin yanına kar kalır.

Adsız dedi ki...

Hadi eskiden dizeller 1, 9tdi idi vergisi coktu. Petrol de simdikinden ucuzdu. Simdi hersey degisti, bu 30000km degismedi :)

Adsız dedi ki...

Yorum süper olmuş eksiksiz yalın ve samimi ama bende bu 30bin den az benzinli olayının sadece satış politikası olduğuna inanıyorum VW motorlu aracımı severek ekonomik yılda 15 bin yapıoruz die aldık kullanırken evde ssk lı çalışan gibi gideri vardı satarkende belimizi iyice büktü ki piyasada kimse benzinlin almak istemior özellikle 2. araç alıp ekonomik olmaya çalışan halkımızda gayet normal görüyorum, ben kendim hesapladım yılda 15 binden 3 yılda araç hem dizel farkını nerdeyse dsg nin farkını bile çıkarıor, ve maalesef o teknik verilirde ne kadar da benzinli araçlar için geliştirilen sistemler ne de teknik veriler nederse desin 8 lt nin altına ist trafi,ğinde düşülmez ki VW kartal bayisinde ki sataıcı arakadışın yorumu da 9-10lt oldu. ama benzinliden sonra uzun zamandır dizel kullanıyorum artık hem torkun tadını çıkarıyorum hemde benzincide daha az para verip daha fazla yol kat ettiğimi görünce seviniyorum, dizelden şaşmayın lpg - benzin gerisi yalan