23 Nisan 2014

OPEL CORSA 1.2i TWINPORT

OPEL CORSA 1.2i TWINPORT

Artan yakıt ve kullanım maliyetleriyle küçük hacimli benzinli motorlar gittikçe daha popüler oluyor. Opel'in bu sınıftaki yıldızı Corsa güncel tasarımı, dinamik sürüş karakteri ile iyi bir seçenek sunuyor ama 1,2 lt motor hem performans hem de ekonomi açısından isteneni sağlayabiliyor mu?

Yazar Yorumu: Bende aracın 2013 modeli var. Almadan önce bir miktar tereddüt yaşadım açıkçası, çekmez-gitmez diyenler oldu. Kullanıcısı olarak diyorum ki hiç inanmayın. Yağ gibi akıyor yollarda. Sadece uzun yolda dik rampa çıkarken vites düşürmek gerekiyor ki bu da normal. İlk kalkışta biraz zayıf kalıyor ama gaza basınca gitmem demiyor.

Kullanım olarak gayet iyi ve konforlu, işçilik olarak kaliteli malzeme kullanılmış. Virajlarda sağa-sola savrulmuyor, amortisörler biraz sert, spor sürüş hissi veriyor. B segment araçlar içinde alınacak kaliteli bir araç olduğunu düşünüyorum. Çoğu marka, ucuz modellerinde kalitesi düşük malzeme kullanıyor. Ama opel, her modelinde kaliteli arabalar üretiyor. Sadece büyüklük farklı oluyor. Yani bu araca bir boy küçük Astra diyebilirsiniz. Sonuç olarak araba kendini sevdiriyor ve "ben kaliteli sağlam bir aracım" diyor...

Yorumun devamını okumak için lütfen tıklayın...
Bütün otomobil yorumlarımızı okumak için lütfen tıklayın...

Hiç yorum yok: