20 Nisan 2014

Peugeot Partner Tepee Outdoor

Peugeot Partner Tepee Outdoor

Geniş bir bagaj, düşük yakıt tüketimi, azımsanmayacak performans, otomobil konforu, ekstra güvenlik ve hafif araziye uyum. Evet rüya gibi değil mi? Peki otomobilden düşük hız sınırı, her sene muayene? Bu aracı ticari olarak kullanacaklar zaten bu sıkıntıları önemsemez ama aile kullanımı deyince durum farklılaşıyor.

Yazar Yorumu: Peugeout'nun hafif ticari araç sınıfına armağanı ve oldukça tutulan bir modeli olan Tepee'nin outdoor özellikleri kazandırılmış versiyonunun direksiyonuna geçince ferahlığın ne demek olduğunu anlıyorsunuz. Üç yıldır kullanıyoruz ve hala her seferinde aynı duyguyu yaşıyorum.

Ticari kardeşinden farklı olarak ekstra güvenlik önlemleri, özel olarak yükseltilmiş süspansiyonu, ön görünümdeki çerçeve tampon detayı gibi özellikler sunan aracın içinde en önemli fark direksiyonun sağında orta konsolda bulunan küçük çekiş kontrol düğmesi. 3008'de de sunulan bu özellik sayesinde karlı, çamurlu, asfalt gibi farklı koşullara uyum sağlayabilecek bir çekiş kontrolüne sahip oluyorsunuz. Kısaca anlatmak gerekirse; kar yağdığında eğer düğmeyi buz işareti olan konuma getirirseniz normal binek araçların özellikle kalkışta düştüğü patinaj sorunu ve frenleme, viraj dönüşünde yaşadığı kayma problemlerini minimuma indiren bir çekiş sisteminiz var.

Yorumun devamını okumak için lütfen tıklayın...
Bütün otomobil yorumlarımızı okumak için lütfen tıklayın...

Hiç yorum yok: